Световната №3 в женския тенис Наоми Осака спря Серина Уилямс

...
Световната №3 в женския тенис Наоми Осака спря Серина Уилямс
Коментари Харесай

Наоми Осака спря Серина Уилямс в Австралия

Световната №3 в женския тенис Наоми Осака спря Серина Уилямс по пътя ѝ към равнене на върха на Маргарет Корт от 24 трофеи от Големия шлем. Японската тенисистка се наложи над американката с 6:3, 6:4 за 76 минути и се класира за финала на Australian Open.

За 23-годишната Осака това ще бъде четвърто присъединяване в мач за купа от Големия шлем. Тя завоюва предходните си финали – на US Open (2018 и 2020 г.) и Australian Open (2019), като в този момент ще опита да продължи сполучливата си серия.

39-годишната Уилямс завоюва първите два гейма в мача, само че по-късно японката взе надзор над протичащото се на корта и завоюва пет следващи гейма. Пробив в сервиса на американката във втория сет разреши на Наоми Осака да стигне до триумфа и да запише 20-ата си поредна победа.

Една от главните аргументи за загубата на Серина Уилямс беше неубедителната ѝ игра от форхенд. Освен това тя направи 24 непредизвикани неточности и пласира единствено 12 уинъра.

В спор за купата в Мелбърн Наоми Осака ще се изправи против победителката от мача сред Каролина Мухова (Чехия) и Дженифър Брейди (САЩ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР