Световната №1 в тениса при жените Ига Швьонтек се класира

...
Световната №1 в тениса при жените Ига Швьонтек се класира
Коментари Харесай

Ига Швьонтек продължава уверено в Ню Йорк

Световната №1 в тениса при дамите Ига Швьонтек се класира за 1/8-финалите на US Open, откакто реализира трета поредна двусетова победа на кортовете в Ню Йорк.

В третия кръг нейна жертва стана американката Лорън Дейвис, която Швьонтек надигра с 6:3, 6:4.

Полякинята стартира дуела мощно, пробивайки съперничката си още в първия ѝ сервис гейм за задатък от 2:0. До края на сета двукратната шампионката от Ролан Гарос контролираше задатъка си, с цел да затвори частта с 6:3.

Вторият сет стартира с преимущество за Дейвис, която на собствен ред осъществя ранен пробив, който ѝ оказа помощ да поведе с 3:0. Оттук нататък обаче Ига Швьонтек пое напълно контрола върху срещата, печелейки шест от идващите седем гейма, с цел да стигне до крайния триумф след 6:4 във втората част.

По този метод международната №1 за втора поредна година се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати, където нейна съперничка ще бъде Юле Ниймайер, която се оправи с Цинвън Чжън от Китай с 6:4, 7:6(5).

Напред към 1/8-финалите продължава и трикратната финалистка в шампионата Виктория Азаренка, която надигра с 6:3, 6:0 Петра Мартич.

В най-драматичния дуел от миналата вечер Петра Квитова надигра Гарбиние Мугурса с 5:7, 6:3, 7:6(10) в мач, който опълчи две някогашни шампионки от Големия шлем. За да стигне до триумфа, чехкинята отрази и два мачбола в мача, който продължи 2 часа и 41 минути.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР