Световната знаменитост в таекуондото Кимия Ализаде Зенурин бе представена днес

...
Световната знаменитост в таекуондото Кимия Ализаде Зенурин бе представена днес
Коментари Харесай

Световна звезда в таекуондото ще участва за България на Олимпиадата в Париж

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде Зенурин бе показана през днешния ден като първия участник на България в спорта на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната състезателка от Иран е бронзова медалистка в категория до 57 кг от Игрите в Рио през 2016, като по този метод се трансформира в първата иранка с орден от Лятна олимпиада.

 

Днес тя подписа своя контракт в компанията на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. Кимия Ализаде бе засипана с големи суперлативи, като се счита, че е извънреден гений в този спорт и задачата пред нея ще бъде да донесе орден на родината ни на Олимпиадата в Париж.

Чисто административно процедурата по придобиване на българско поданство от страна на Ализадех към момента не е приключена, само че Слави Бинев изрази убеденост, че това ще може да се случи до 15 април и Ализадех ще взе участие на европейското състезание в Белград.


„ Тя не е единствено един приключен спортист, а голяма персона, която ще води със своя образец. Тя ще дърпа напред големите старания на националния треньор и на всеки един от нашите състезатели. Обадиха се от доста места в чужбина, ползата е огромен. Изказвам големи благодарности на Кимия и на нейния треньор. Изказвам благодарности и на Международния олимпийски комитет. Тя приема всичко, което обичаме “, бяха първите думи на Бинев, който продължи:

„ Тя още през вчерашния ден направи подготовка. Мога да бъда доста безапелационен, мъчно е да се конкурираш със страните от арабския свят. Ако трябваше да се борим единствено с пари, нямаше да се оправим. За нея имаше голям интерес от Германия, Белгия, от доста други страни. В последна сметка, ние се преборихме с цялата конкуренция. Трябва да благодаря доста на Фарзад за разговора. Относно нейния паспорт – приказвал съм с огромна част от администрацията. Разбира се, имаме цялостната поддръжка на институциите. Очакваме администрацията оптимално бързо да оправи документите – последната дата, на която тя би трябвало да бъде закрепена към нас или към Refugee Team е 15 април, с цел да може тя да играе май месец на Европейското състезание в Белград. Очакваме оптималната поддръжка от цялата администрация, с цел да се случат нещата в границите на няколко дни. Относно тренировките й – те ще бъдат сред България и Лондон, нейният персонален треньор е основан в Лондон. Много от състезателите ни са на процедура в непрекъснат лагер. Ще можем да употребяваме залите на английския тим “, разясни президентът на локалната федерация по въпросите с нейното поданство.

Самата Кимия разгласи, че е горда, че ще показва страната ни на Олимпиадата в Париж през лятото. „ Големи благодарности към всички за това, че нещата се реализираха. Горда съм, че ще играя за България. Доверието ме притегли към България, ще се опитам да науча оптимално бързо български “, сподели тя.

„ Като страна, която поддържа всичко това, което се случва в цяла Европа, сме длъжни да реагираме оптимално бързо. Тя е евентуален златен медалист. Сигурен съм, че всички условия би трябвало да са оптимално засилени. Да не приказваме, че на доста места тя щеше да получи паспорт в действителност на летището. Само с персонални средства успяхме да изпълним всичко това. Държавата ще е задоволително да провежда останалия развой, с цел да може тя да се показа оптимално добре още на Европейското “, добави Бинев.

 

Инфо: Gong.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР