Световната здравна организация (СЗО) заяви, че проучва доклади за някои

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че проучва доклади за някои
Коментари Харесай

СЗО проверява случаи за повторно заразени с COVID-19 пациенти

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че изследва отчети за някои пациенти с COVID-19, които тестват още веднъж позитивно, откакто в началото са тествани негативно за заболяването, съобщи " Ройтерс ".

Южнокорейските представители оповестиха, че 91 пациенти, които считат, че са изчистените от новия ковид още веднъж са дали позитивна проба. Йонг Юн-кьонг, шеф на Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, съобщи на брифинг, че вирусът може да е бил " реактивиран ", а не пациентите да бъдат наново инфектирани.

Базираната в Женева СЗО, разяснява, че са наясно с тези отчети и работят интензивно за приемане на повече информация за тези обособени случаи.

" Важно е да се уверите, че когато се събират проби за тестване на обвинени пациенти, процедурите се следват вярно ", се споделя в известието на СЗО.

Според напътствията на СЗО по отношение на клиничното ръководство пациентът може да бъде изписан от болница след два поредни негативни резултата при клинично възобновен пациент с разстояние най-малко 24 часа.

Въз основа на актуалните изследвания има интервал от към две седмици сред появяването на признаците и клиничното възобновяване на пациенти с лека болест на COVID-19.

" Ние сме наясно, че някои пациенти са позитивни за PCR, откакто клинично се възстановят, само че се нуждаем от систематично събиране на проби от възобновени пациенти, с цел да разберем по-добре какъв брой дълго те хвърлят жив вирус ", се споделя още в известието.

Южнокорейските експерти декларират, че не е ясно какво стои зад наклонността, като към момента се организират епидемиологични следствия.

" Тъй като COVID-19 е ново заболяване, ние се нуждаем от повече епидемиологични данни, с цел да създадем заключения за профила на изхвърляне на вируса " , ​​заяви СЗО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР