Световната здравна организация (СЗО) се опасява, че без подслон, вода,

...
Световната здравна организация (СЗО) се опасява, че без подслон, вода,
Коментари Харесай

Жертвите от земетресенията в Турция и Сирия вече са над 16 хиляди

Световната здравна организация (СЗО) се притеснява, че без заслон, вода, горива или електричество доста от оживелите могат да изгубят живота си. Вероятно силното земетресение, което разклати региона в понеделник, е засегнало към 23 млн. души, измежду които доста деца. СЗО съобщи, че има заплаха от вторично злополучие, което може да навреди на повече хора от първичното земетресение.

 

Хиляди хора са се подслонили в колите си или палатки, защото се опасяват или им е неразрешено да се върнат по домовете им. Спасителите не престават работа, само че очакванията понижават за мнозина, които към момента са в капан под руините. Вече изминаха 72 часа - времето, за което има възможност хората да бъдат избавени. Изключително студените условия лимитират вероятността повече хора да оцелеят.

 

В Сирия напъните за оказване на помощ са усложнени поради годините на спор, унищожил инфраструктурата на нацията. По данни на държавното управление наранени са близо 300 000 сирийци, като множеството е трябвало да изоставен домовете си. Обособени са 180 места за незабавно настаняване. Хиляди хора остават в неопределеност. Турските управляващи оповестиха, че работят за отварянето на още два гранични пункта на границата със Сирия, които да оказват помощ за достигането на интернационална помощ до страната.

 

Първият ескорт от шест камиона с филантропична помощ за Северозападна Сирия към този момент е на път и се чака да премине южната турска граница още през днешния ден. Разраства се вълната на взаимност, която включва доброволци, материална помощ и финансови средства, в това число от България. Европейският съюз разгласи, че ще даде 6.5 млн. евро лични средства на Турция и Сирия, а през м. март ще провежда донорска конференция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР