Световната здравна организация (СЗО) съобщи днес, че през изминалата седмица

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи днес, че през изминалата седмица
Коментари Харесай

Пандемията в Европа: Рекордни над 700 хиляди нови случая за седмица

Световната здравна организация (СЗО) заяви през днешния ден, че през миналата седмица в европейските страни са били регистрирани над 700 хиляди нови случая с ковид, което е най-големият брой от началото на пандемията за седмица, съобщи Асошиейтед прес.

Според организацията новите случаи в Испания бележат " забележителен спад " спрямо предходните седмици. Но в Полша, означи СЗО, броят на инфектираните и на умрелите е скочил надлежно с 93 и 104 на 100.

Генералният шеф на здравната организация на Организация на обединените нации Тедрос Аданом Гебрейесус сподели, че СЗО схваща недоволството на хората от проточването на пандемията, само че предизвести, че в тази ситуация " няма къси пътища и сребърни патрони ". Според интернационалната организация националната карантина е " извънредно средство ", когато държавните управления нямат различен избор, само че те би трябвало да употребяват повече целеви способи за въздържане на вируса.

Правителствата в цяла Европа вършат тъкмо това – подхващат разнообразни ограничения за да лимитират разпространяването на болестта.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи за въвеждането на нова тристепенна система на ограничавания поради ковид, която ще работи на територията на Англия . Според степента на заразяване с ковид регионите в Англия ще бъдат означавани като зони с " невисок ", " нараснал " и " доста висок " риск, което ще дефинира и ограниченията, които ще се вкарват на локално равнище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР