Световната здравна организация (СЗО) предупреди за огромни здравни нужди в

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди за огромни здравни нужди в
Коментари Харесай

СЗО: На 200 000 палестинци е нужна здравна помощ след конфликта в Газа

Световната здравна организация (СЗО) предизвести за " големи здравни потребности " в окупираните палестински територии след спора от предишния месец сред Израел и ислямистката група „ Хамас “.
" СЗО ускорява реакцията си, с цел да обезпечи здравна помощ за съвсем 200 000 нуждаещи се хора в окупираните палестински територии (ОПТ) ", които включват Западния бряг, се споделя в изказване на районния офис на СЗО за Източното Средиземноморие.
 България е гласувала „ срещу “ резолюцията на Организация на обединените нации за следствие на военни закононарушения в Газа България е гласувала „ срещу “ резолюцията на Организация на обединените нации за следствие на военни закононарушения в Газа
България е гласувала „ срещу “ признатата предходната седмица резолюция на Организация на обединените нации за интернационално следствие с отворен завършек на нару...
". СЗО остава загрижена и приканва за безконтролен достъп на значими доставки и личен състав, свързани с филантропичните действия, до Газа и ориентиране на пациенти отвън Газа, когато е належащо ", предизвести Рик Пеперкорн от СЗО.
Напрежението сред Израел и палестинците се трансформира в 11-дневен продан на ракети от Газа и опустошителни израелски въздушни удари предишния месец.
Израелските удари по анклава убиха 254 палестинци, в това число 66 деца, както и някои бойци, споделят управляващите там. Огънят от палестински бойци лиши живота на 12 души в Израел, в това число едно дете, младеж и израелски боец.
" Над 77 000 души са вътрешно разселени и към " в бойните дейности, се споделя в изказването на СЗО.
 Организация на обединените нации няма доказателства, че обстреляните в Газа здания са употребени за военни цели Организация на обединените нации няма доказателства, че обстреляните в Газа здания са употребени за военни цели
Неотдавнашните въздушни удари на Израел против цивилни здания в Газа може да бъдат класифицирани като военни закононарушения, предизвести въ...
Израел наложи сухопътна и морска обсада на Газа, откогато „ Хамас “ пое контрола през 2007 година върху бедната и гъсто обитаема територия, в която живеят към 2 милиона палестинци.
" Животът на палестинците се влошава; доста от хората, наранени от спора, имат незабавна потребност от помощ и са изправени пред други закани за здравето като Covid-19, " сподели Пеперкорн.
Той съобщи, че предишния месец е отправил зов за 7 милиона $ за подкрепяне на здравните интервенции в палестинските територии, само че е получил единствено 2,3 милиона $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР