Световната здравна организация (СЗО) одобри ваксината срещу COVID-19 на Синовак“

...
Световната здравна организация (СЗО) одобри ваксината срещу COVID-19 на Синовак“
Коментари Харесай

СЗО одобри китайската ваксина Синовак

Световната здравна организация (СЗО) утвърди имунизацията против COVID-19 на „ Синовак “ за незабавна приложимост. Това е гаранция, че тя дава отговор на интернационалните стандарти за сигурност, оповестява Радио Китай.

„ Светът обезверено се нуждае от голям брой ваксини против COVID-19, с цел да се оправи с голямото неравноправие в достъпа им по целия свят “, сподели Марианджела Симао, помощник-генерален шеф на СЗО за достъп до медикаменти и здравни артикули.

Това е втората китайска ваксина, която получава утвърждението на СЗО след „ Синофарм “, която бе публично подкрепена от световната организация на 7 май. Това значи, че две от осемте ваксини в схемата КОВАКС са създадени и създадени в Китай.

Китайските ваксини към този момент съставляват 32-процентен дял от общите доставки на ваксини на Унгария - надалеч повече от съветската Спутник V, чийто дял е в размер на по-малко от 3%. Унгария е единствено една от най-малко 25-те страни по света - главно в Азия и Близкия изток, които употребяват китайски ваксини. Пекин е заречен половин милиард дози на 45 страни, съгласно информация на  " Асошиейтед прес ".

Западът е песимистичен към китайските ваксини, тъй като данните за ефикасността им не са нито обществени, нито рецензирани, а мнозина се тормозят, че те няма да са по този начин ефикасни, както тези на западните им съперници. Страните от Европейски Съюз, които употребяват или ще употребяват имунизациите, вършат това без утвърждението на Европейската организация по медикаментите, което значи, че те би трябвало да поемат отговорността при положение, че възникне проблем по-късно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР