Световната здравна организация - СЗО обяви нова система за именуване

...
Световната здравна организация - СЗО обяви нова система за именуване
Коментари Харесай

СЗО преименува коронавирус вариантите с гръцки букви

Световната здравна организация - СЗО разгласи нова система за именуване на разновидности на Covid-19 . Отсега нататък СЗО ще употребява гръцки букви , с цел да се базира на разновидности , открити за първи път в страни като Англия, Южна Африка и Индия , оповестява БиБиСи.

Например разновидността от Обединеното кралство е " Алфа ", южноафриканският е " Бета ", а индийският - " Делта ". СЗО разяснява, че това е за да се опростят полемиките, само че и да се помогне за премахването на известна стигма от имената.

По-рано този месец индийското държавно управление разкритикува наименованието на вид B.1.617.2 - открит за първи път в страната през октомври предходната година - като " индийски вид ", макар че СЗО в никакъв случай не го бе обозначавала публично като подобен.

" Никоя страна не би трябвало да бъде заклеймявана за разкриване и докладване на разновидности ", разяснява техническият началник на СЗО за Covid-19, Мария Ван Керхове. Тя също по този начин прикани за " устойчиво наблюдаване " на разновидностите и за шерване на научни данни, с цел да се спре разпространяването.

Today, announces new, easy-to-say labels for Variants of Concern (VOCs) & Interest (VOIs)

They will not replace existing scientific names, but are aimed to help in public discussion of VOI/VOC

Read more here (will be live soon):

— Maria Van Kerkhove (@mvankerkhove)  Британия обмисля наложителна имунизация за здравни чиновници
Британия обмисля наложителна имунизация за здравни чиновници

Има подобен казус - хирурзите се имунизират за хепатит В

Буквите ще се отнасят както до разновидности будещи угриженост, по този начин и до разновидности на интерес. Пълен лист с имена е.

Тези гръцки букви няма да заменят съществуващите научни имена. Ако публично бъдат разпознати повече от 24 разновидността, системата се откаже от гръцки букви и ще бъде оповестена нова стратегия за именуване, съобщи Ван Керхове.

" Не споделяме да сменяем B.1.1.7, а в действителност единствено за да се опитаме да помогнем в разговора със елементарния човек . За да можем в обществения дискурс да обсъдим някои от тези разновидности на по-лесен за потребление език. "

В понеделник академик, съветващ държавното управление на Обединеното кралство , съобщи, че страната е в ранен етап на трета вълна от коронавирусни инфекции , частично движени от " Делта " (индийския вариант).

Смята се, че се популяризира по-бързо от разновидността " Алфа " (Британия, Кент), който е виновен за скока в случаите във Англия през зимата.

Междувременно Виетнам откри композиция от тези два разновидността . В събота здравният министър на страната съобщи, че може да се популяризира бързо във въздуха и го дефинира като " доста рисков ".
 Във Виетнам се появи нов хибриден COVID-19
Във Виетнам се появи нов хибриден COVID-19

Разпространява се бързо по въздуха и е композиция от индийски и английски вариант

Today WHO has announced a new naming system for key variants. The labels are based on the Greek alphabet (i.e. Alpha, Beta, Gamma, etc), making them simple, easy to say and remember.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР