Световната здравна организация (СЗО) обяви днес, че слага край на

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви днес, че слага край на
Коментари Харесай

СЗО: Край на извънредната ситуация с маймунската шарка

Световната здравна организация (СЗО) разгласи през днешния ден, че поставя завършек на изключителната обстановка в световен мащаб, обвързвана с майнумнската шарка, съобщи Ройтерс.

Така СЗО анулира оповестената преди близо година паника за болестта, на което бяха доказани случаи допълнително от 100 страни.

Организацията разгласи изключителната здравна обстановка през юли 2022 година и я остави в действие на срещи през ноември и февруари.

Целта на СЗО бе да задейства координирана интернационална реакция и да обезпечи финансиране за съдействие в региона на обмена на информация за ваксини и лекувания.

Повече от 87 000 случая на маймунска шарка бяха доказани в международен мащаб от началото на 2022 година до 8 май тази година, се споделя в последния отчет на СЗО, представен от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че регистрира по-рано тази година нескончаем спад на броя на случаите, организацията изрази безпокойствие за допустимо нарастване на инфекциите в някои райони и трайно разпространяване на болестта в избрани страни.

Етикети: маймунска шаркаСЗО
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР