Световната здравна организация свиква днес извънредно заседания във връзка с

...
Световната здравна организация свиква днес извънредно заседания във връзка с
Коментари Харесай

СЗО свиква извънредно заседание заради нов вариант на COVID


Световната здравна организация привиква през днешния ден изключително съвещания по отношение на новооткрития в Южна Африка и Ботсвана вариант на ковид.

Според учени от Южна Африка новият вид на COVID-19 е с голям брой разновидности, което го прави доста рисков, написа БГНЕС. Вариантът, който носи научния номер B.1.1.529, има към 32 разновидности. Досега е открито, че се популяризира най-много измежду младежите. Много от тези разновидности са свързани с неговата преносимост и устойчивост към имунизацията и има повече промени в S (Spike) протеина, в сравнение с всяка предходна версия. Сред основните разновидности цели четири разрешават на вируса да заобикаля антитела, а една разновидност му разрешава да форсира разпространяването си.

Пред БГНЕС вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова акцентира, че този вид в действителност провокира паника и добави, че е значимо да се форсира имунизацията в необятен мащаб.

" Колективният имунитет е мъчно осъществима задача, поради огромния брой разновидности, към този момент би трябвало да реализираме отбрана в над 85-90 % от хората, ще има нови разновидности на вируса във всички случаи ", добави тя. Професорът подсети, че би трябвало доста прецизно да продължим да съблюдаваме останалите ограничаващи ограничения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР