Световната здравна организация съобщи в събота, че е загубила връзка

...
Световната здравна организация съобщи в събота, че е загубила връзка
Коментари Харесай

На живо: СЗО казва, че е загубила комуникация със своите контакти в болница Ал-Шифа в Газа

Световната здравна организация заяви в събота, че е изгубила връзка с контактите си в болничното заведение Ал-Шифа в северната част на Газа. Той също по този начин изрази " сериозна угриженост " за сигурността на всички, хванати в капан от боевете, като в същото време прикани за неотложно преустановяване на огъня, защото войната сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас навлиза в своята шеста седмица. Прочетете нашия блог онлайн за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+1).

Моля, опреснете страницата, в случай че блогът онлайн не се демонстрира.

Ключови събития от събота, 11 ноември: 

Израелският министър-председател Бинямин Нетаняху отхвърли в събота възходящите интернационалните апели за преустановяване на огъня и изключи ролята на Палестинската власт (ПА) в следвоенната Газа.

Арабски и мюсюлмански водачи отхвърлиха изказванията на Израел за „ самоотбрана “ в Газа и приканиха за неотложно преустановяване на огъня на изключителна взаимна ислямско-арабска среща на върха по отношение на рецесията в Газа в Рияд.

Лекари без граници обявиха, че са „ извънредно загрижени ” за пациентите и медицинския личен състав в болничното заведение Al-Shifa в град Газа, която загуби електричество в събота, застрашавайки живота на пациентите, съгласно шефа на болничното заведение.

Около 300 000 души участваха на палестински протест на взаимност в Лондон, който мина спокойно макар конфликти сред десни контрапротестиращи и полиция преди митинга. Хиляди стачкуващи също излязоха по улиците в Париж, Марсилия и други френски градове.

Близо 200 000 души са избягали от северна Газа в южните региони на анклава през последните три дни, заяви израелската войска в събота.

Повече от 11 000 души, в това число повече от 4500 деца, са били убити в Газа от началото на войната, съгласно здравното министерство в ръководената от Хамас Газа. Официалният брой на жертвите на офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври е 1200.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР