Световната здравна организация разчита да се присъедини към международната програма

Световната здравна организация разчита да се присъедини към международната програма ...

СЗО призова Беларус да се присъедини към програмата COVAX


Световната здравна организация разчита да се присъедини към международната програма за равен достъп до лекарствени препарати COVAX. Това заяви директорът на европейското бюро на организацията Ханс Клуге след срещата си с президента Александър Лукашенко, предаде БГНЕС.

Представителят на СЗО подчерта необходимостта да бъдат предоставени на населението ваксини срещу COVID-19 – стъпка, която би осигурила допълнително доверие от страна на гражданите.

СЗО: Борбата с коронавируса все още страда от недостиг на средства СЗО: Борбата с коронавируса все още страда от недостиг на средства
Глобалният апел на Световната здравна организация за финансиране на коронавирусни ваксини, лечения, диагностика и оборудване все още е ...

От началото на пандемията от коронавирус президентът на Беларус Александър Лукашенко се изказва неведнъж скептично за заплахата от него. Но експерти от беласурската компания SATIO и от германската фондация „Фридрих Еберт” смятат, че официалната статистика на заболелите в страната е занижена неколкократно. 

Източник: actualno.com