Световната здравна организация призова напълно ваксинираните хора да продължат да

...
Световната здравна организация призова напълно ваксинираните хора да продължат да
Коментари Харесай

СЗО призова ваксинираните да не свалят маски заради Делта мутацията

Световната здравна организация прикани изцяло имунизираните хора да продължат да носят маски, да съблюдават отдалеченост и да практикуват другите ограничения за сигурност, въведени поради пандемията от COVID-19, защото мощно заразният Делта вид на ковид се популяризира бързо по целия свят, съобщи Си Ен Би Си.

„ Хората не може да се усещат в цялостна сигурност единствено тъй като са получили две дози. Те към момента би трябвало да се пазят “, разяснява доктор Мариангела Симао, помощник-генерален шеф на СЗО за достъп до медикаменти и здравни артикули.

„ Само имунизациите няма да спрат предаване на вируса. Хората би трябвало да продължат да носят маски, да поддържат добра хигиена на ръцете, да съблюдават физическа отдалеченост и да заобикалят тълпите. Това продължава да е извънредно значимо, даже да сте имунизирани “, сподели тя по време на конференция на СЗО.

 Препоръката на здравната организация идва на фона на решението на редица страни анулират наложителното носене на маски.

В петък „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че към половината от инфектираните с Делта вид в Израел са получили две дози от имунизацията на Pfizer-BioNTech. На този декор израелското държавно управление още веднъж направи наложително носенето на защитни маси на публични места на закрито.

Представители на СЗО обявиха, че Делта варинатът на ковид, открит за първи път в Индия, към този момент е достигнал 92 страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР