Световната здравна организация призова хората преди дни да не се

...
Световната здравна организация призова хората преди дни да не се
Коментари Харесай

СЗО: Не можете да хванете коронавирус от храна

Световната здравна организация прикани хората преди дни да не се опасяват да заловен ковид от храната. Становището се базира на доста случаи, в които са тествани колета с храна, които са посочили наличие на ковид в тях, само че хората, които са ги консумирали, не са се разболели. 
Коронавирус е открит във вторник в китайския град Шенжен по време на рутинна инспекция на проби от замразени пилешки крилца, импортирани от Бразилия, оповестиха градските управляващи. Започнали са незабавни проби на хората, които са били в контакт със нечистите артикули, както и на техните близки. Всички проби са били негативни.
В източната част на китайската провинция Анхуей кметът на Уху разгласи в четвъртък предходната седмица, че вирусът е открит в опаковките със скариди, импортирани от Еквадор, които се съхраняват в ресторантски фризер.
Няма потребност от суматоха - и няма образци за респираторно заболяване, излъчено посредством храна, настояват международните здравни служители.„ Хората към този момент са задоволително уплашени и паникьосани от короновирусната пандемия ", сподели шефът на СЗО за изключителните обстановки в опазването на здравето Майкъл Райън на виртуална конференция в Женева.
„ Хората не би трябвало да се опасяват от опаковки на храни, самите храни, или от преправка и/или доставка на храна. Няма доказателства, че този вирус се предава по хранителната верига. "
Мария Ван Керхове, от техническото управление на СЗО, съобщи: „ В Китай са създали няколкостотин хиляди проби от опаковки с разнообразни артикули и са намерили доста, доста малко, по-малко от 10 позитивни проби ".
Ако допуснем, че в редки случаи вирусът се намира в храната - нямаме образци за това, той да се е предал на човек, откакто продуктът е бил размразен и минал топлинна обработка, споделят учените. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР