Световната здравна организация предупреди, че предстоящата зима ще бъде животозастрашаваща

...
Световната здравна организация предупреди, че предстоящата зима ще бъде животозастрашаваща
Коментари Харесай

СЗО: Зимата ще застраши живота на милиони хора в Украйна

Световната здравна организация предизвести, че идната зима ще бъде " животозастрашаваща " за милиони украинци след поредицата от опустошителни съветски офанзиви против енергийната мрежа на страната.

" Просто казано, тази зима ще бъде битка за оцеляване ", съобщи пред кореспонденти по време на визитата си в Киев Ханс Клуге, районен шеф за Европа в здравния орган на Организация на обединените нации.

" Тази зима ще бъде животозастрашаваща за милиони хора в Украйна ", сподели той.

Повредите в енергийната инфраструктура на Украйна, породени от многочислените ракетни удари, " към този момент оказват въздействие върху здравната система и здравето на хората ", сподели Клуге.

Той съобщи, че от началото на съветската инвазия през февруари СЗО е записала повече от 700 набези против здравни заведения в Украйна.

Това е " очевидно нарушаване " на интернационалното филантропично право, акцентира Клуге.

" Продължаващите офанзиви против здравната и енергийната инфраструктура значат, че стотици лечебни заведения и здравни заведения към този момент не действат пълноценно. "

" Очакваме още два-три милиона души да изоставен домовете си в търсене на топлота и сигурност ", предизвести той.

" Те ще се сблъскат с неповторими здравни провокации, в това число респираторни инфекции като Ковид-19, пневмония, грип и сериозния риск от дифтерия и морбили измежду незадоволително имунизираното население. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР