Световната здравна организация обяви, че не е получила съобщения за

...
Световната здравна организация обяви, че не е получила съобщения за
Коментари Харесай

СЗО: Няма съобщения за смъртни случаи от варианта Омикрон

Световната здравна организация разгласи, че не е получила известия за смъртни случаи, свързани с новия вариант на COVID-19 - Oмикрон, съобщи Агенция Франс Прес.

СЗО заяви, че събира доказателства за будещия опасения вид, до момента в който страните по света се борят да спрат разпространяването му.

Но макар възходящия брой страни, които записват инфекции с новия вид, в здравната организация на Организация на обединените нации към момента не са постъпили известия за смъртни случаи. „ Все още не съм виждал известия за смъртни случаи, свързани с Омикрон ", съобщи представителят на СЗО Кристиан Линдмайер пред кореспонденти в Женева, написа БГНЕС.

„ Колкото повече страни не престават да тестват хората и да преглеждат съответно разновидността „ Омикрон ", толкоз повече случаи ще открием, повече информация и, надяваме се, че няма да има, само че е допустимо да има и смъртни случаи. ", разяснява той.

Докато Омикрон раздруса света, Линдмайер също по този начин прикани хората да внимават за разновидността Делта. „ Омикрон може да е във напредък и да стигнем до миг, в който той да се трансформира в преобладаващ вид, само че към този миг преобладаващият вид си остава Делта ", акцентира той.

„ Ограниченията, които бяха въведени в доста страни единствено преди две седмици - още веднъж затваряне на икономическите обекти, блокиране на някои региони, затваряне на коледните пазари в някои елементи на Европа - това беше направено преди появяването на Oмикрон поради увеличението на случаите на Делта. Нека не изпускаме това от взор. ", прикани Линдмайер.

Говорителят прикани хората да употребяват потвърдени ограничения, с цел да се предпазят от Делта и от Омикрон

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР