Световната здравна организация не подкрепя изискването на определени държави да

...
Световната здравна организация не подкрепя изискването на определени държави да
Коментари Харесай

Ваксинацията не трябва да е предпоставка за влизане в страна, смята СЗО

Световната здравна организация не поддържа условието на избрани страни да бъде причина за влизане в страната. 

" Съгласно интернационалните здравни разпореждания имунизациите би трябвало да бъдат утвърдени от СЗО и да бъдат налични за безусловно всички, преди да бъде въведено такова условие те да се смятат за причина за пътешестване ", оповестиха от пресслужбата на организацията, представени от БГНЕС. В тази връзка СЗО „ не поддържа потреблението на доказателства за имунизация като причина за интернационалните пътувания поради дискриминационния достъп на имунизациите до хората в богатите и в по-бедните страни “.
 Здравният документ на Макрон изтече в обществените мрежи Здравният документ на Макрон изтече в обществените мрежи
QR кодът на здравния документ на френския президент се споделя всеобщо от вторник в обществените мрежи във Франция. От Елисейския дворе...

Пресслужбата напомни изказването на генералния шеф на СЗО Тедрос Адан Гебрейесус, който обърна внимание на отхвърли на някои страни да одобряват имунизирани с нерегистрирани ваксини жители, макар че препаратите са утвърдени за незабавна приложимост. Това води до огромен безпорядък и дискриминация, подсети Гебрейесус и добави, че всички ваксини, утвърдени от СЗО, са " безвредни и ефикасни " за попречване на тежки болести и гибел. 

Към днешна дата СЗО предлага седем ваксини за незабавна приложимост в битката с пандемията. В допълнение, заявките за утвърждение на още 13 препарата, в това число съветския Спутник V и ЕпивакКорона са на разнообразни стадии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР