Световната здравна организация лансира план за справяне с 20 болести,

...
Световната здравна организация лансира план за справяне с 20 болести,
Коментари Харесай

СЗО предлага план за справяне с 20 болести

Световната здравна организация стартира проект за справяне с 20 заболявания, публикувани измежду най-бедните в света, като се надява напредъкът в това отношение да не бъде спрян от въздействието на Ковид-19 върху здравните системи. Това заяви фондация " Томсън Ройтерс ".
Много от тези 20 тропически заболявания, като се стартира от проказа и се стигне до бяса, са премахнати в развитите страни. Те обаче засягат повече от 1,7 милиона души в по-бедните страни, написа DarikNews.
 За какво най-вече сме взимали болничен през 2020 година? За какво най-вече сме взимали болничен през 2020 година?
Пандемията от ковид не съумя да обърне наклонността при болничните и най-вече не престават да се издават за обичайна остра инф...
10-годишна пътна карта за справяне с тези заболявания през ноември предходната година, като се ангажираха да продължат напъните, с помощта на които най-малко една такава болест беше ликвидирана в 42 страни през предходното десетилетие. Планът за понижаване на заболеваемостта от заболявания като елефантиасис и проказа обаче се затруднява от пандемията от Ковид-19, която натоварва здравните системи до прекаленост.
" Това, което е общо сред Ковид-19 и подценените тропически заболявания, е че те засягат диспропорционално най-бедните и уязвими общности в света " - сподели Мвеле Малесела, шеф на департамента за надзор на подценяваните тропически заболявания в СЗО пред фондация " Томсън Ройтерс ".
Планът на СЗО цели подценявани тропически заболявания да бъде ликвидирана минимум в 90 страни до 2030 година Други цели са медикаментите да станат безвредни и налични и да бъде открит метод за понижаване на комарите, мухите и кърлежите, които популяризират някои от заболяванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР