Световната здравна организация изрази притеснение днес от разпространението на птичи

...
Световната здравна организация изрази притеснение днес от разпространението на птичи
Коментари Харесай

СЗО се притесни от случаите на птичи грип при хора

Световната здравна организация изрази терзание през днешния ден от разпространяването на птичи грип (H5N1) към разнообразни типове, в това число хора, при " изключително високо " равнище на смъртност, съобщи Агенция Франс Прес.

" Това остава голямо терзание ", съобщи основният академик на организацията на Организация на обединените нации Джереми Фарар пред кореспонденти в Женева.

Настоящата вълна от птичи грип стартира през 2020 година и провокира гибелта на десетки милиони домашни птици като бяха наранени и диви пернати, а също и сухоземни и морски бозайници.

Крави и кози също бяха наранени предишния месец в изненадващо за специалистите развиване, защото се смяташе, че те не са възприемчиви към този тип грип.

Щамът H5N1 се е трансформирал в " световна зоонозна животинска пандемия ",

съобщи Фарар:

" Най-голямото терзание, несъмнено, е от заразяването на патици и пилета и по-късно от ден на ден на бозайници, вирусът да се развие и да може да заразява хора, а по-късно минава от човек на човек ".

Засега няма доказателства, че H5N1 може да се предава сред хора, отбелязва Агенция Франс Прес.

Но при стотиците случаи, при които хора са инфектирани при контакт с живот, " равнището на смъртност е извънредно високо ", предизвести Фарар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР