Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб (Австрия)

...
Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб (Австрия)
Коментари Харесай

Вундертима с троен успех в Квитфиел

Световната вицешампионка в спускането от Мерибел 2023 Нина Ортлиб (Австрия) завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в норвежкия зимен център Квитфиел, а още две нейни сънароднички се качиха на подиума. Състезанието се организира, само че при доста тежки метеорологичните условия.
 Алберт Попов: За това сме работили цялостен живот
Алберт Попов: За това сме работили цялостен живот

Героят ни в ските се завърна в България

Ортлиб финишира за 1:29.25 минута, откакто беше с второ най-бързо време в последния бранш на пистата. На 12 стотни от секундата втора се подреди Щефани Фенийр, а трета е Франциска Грич с пасив от 38 стотни.

Американката Микаела Шифрин, която се бори да изравни историческото достижение на шведската легенда Ингемар Стенмарк от 86 победи за Световната купа, приключи седма с закъснение от 98 стотни.

Състезанието, усложнено от непрекъснат снеговалеж, беше прекратено след тежко рухване на новозеландката Алис Робинсън, която се спря в защитните мрежи, само че се отърва без травми.

И трите австрийки стартираха с по-задни номера и се възползваха от по-добра видимост и края на снеговалежа, с цел да слагат най-хубавите времена съвсем една след друга.

Италианката София Годжа, втора в спускането от събота в Квитфиел, е четвърта на 69 стотни, само че подлага на критика много изискванията на осъществяване на надпреварата.

В генералното класиране след 32 от 38 старта Микаела Шифрин, която към този момент си обезпечи пета Световна купа в кариерата, има неизпълним задатък от 1828 точки, пред Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 1007, която през днешния ден приключи на 20-о място. Трета е Петра Влъхова (Словакия) с 975 точки.

В подреждането за дребния бистър глобус отпред е Елена Куртони (Италия) с 332 точки, следвана от Лара Гут-Бехрами с 313 и Корнелия Хютер (Австрия) с 307 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР