Световната ситуация се влошава и се увеличават нестабилността и несигурността,

...
Световната ситуация се влошава и се увеличават нестабилността и несигурността,
Коментари Харесай

Китай е готов да си сътрудничи с ЕС в името на общото развитие и просперитет

Световната обстановка се утежнява и се усилват неустойчивостта и несигурността, което постанова Китай и Европейски Съюз да работят дружно за справяне с провокациите, съобщи китайският външен министър Уан И по време на срещата си през вчерашния ден в Мюнхен с висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел.

В последно време връзките на разнообразни нива сред Китай и Европейски Съюз се възвръщат, което дава плодотворни резултати. Поддържайки партньорството, съдействието и устрема към взаимната полза, двете страни би трябвало да си зачитат своите ползи и да се приготвят за следващата си среща на върха, акцентира Уан И.

Жозеп Борел посочи, че макар съществуващата конкуренция посред им, връзките сред Китай и Европейски Съюз се развиват добре и се ускорява съдействието. Той уточни, че поддържа развиването на двустранните връзки и комерсиалните контакти, градивното справяне с различията и се разгласи срещу делене с Китай. Европейски Съюз ще продължи да се придържа към политиката за „ един Китай “ и ще ускори контактите си с Пекин за справяне с климатични промени и други световни провокации.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15664Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед23846Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед26771Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед75050Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед80601Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373619Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251584Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228529Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112190Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94789Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев33299Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър Стоун Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР