Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова

...
Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова
Коментари Харесай

Наградиха Пламена Миткова за атлет номер 1 на годината

Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова получи премията си за Атлет номер 1 на България за 2022 година в анкетата на списание “Атлетика “.
Пловдивчанката получи премията дружно с треньора си Ивайло Русенов на специфична гала в София.  Пламена изпревари Милица Мирчева и Божидар Саръбоюков в класацията.  Миткова завоюва международната купа по лека атлетика до 20 години, откакто скочи 6.30м. на скок дължина.Прочетете още
На специфичната гала бяха наградени също медалистите от Европейския юношески олимпийски фестивал Елена Аргирова, Ирен Саръбоюкова и Боян Хаджитодоров, както и първенците в “А1 - атлетика за младежи ” за 2022 година Васил Антонов (Радуканови - Видин) и Анна-Мария Петкова (Атлетик - Хасково).

Награди имаше също и за треньорите на най-добре представилите се млади спортисти през 2022 година на огромните конгреси - Красен Цонев, Димитър Карамфилов, Стойко Цонов, Лиляна Видева и Красимир Аргиров.

“Равносметката е, че се справихме доста добре и мислим да продължим по същия метод със същите проекти, а може би малко ще ги подобрим естествено. За тази цел ще се вдигнат и тренировките. Смятам, че в случай че съм здрава, ще реализираме триумфи. Имам упоритости за Европейското състезание сигурно. Не единствено аз, само че и треньорът ми също. Готвим се за надпревари при дамите. Ще вземам участие на шампионати през месец февруари. Ако всичко е наред, а и при малко шанс, и се класирам по класация или норматив, ще вземам участие. Тази неделя ще тичам 200 метра, само че за скока другата седмица на националното състезание при старшата възраст “, съобщи Миткова. 

“В Пловдив с изключение на, че се усъвършенстваха изискванията и имаше ремонт, нашият тим е доста обединен и си оказваме помощ, а това способства за триумфите. Искам да се показва добре на Европейското състезание за мъже и дами, по този начин и лятото на последното ми огромно съревнование при девойките. Тепърва ще има повече упования. Времето ще покаже какъв брой надалеч мога да стигна. Със сигурност всяка година би трябвало да се стартира по-надъхано и с по-голяма убеденост. Надявам се тази година да е още по-успешна “, сподели Пламена Миткова.

“Правя всичко допустимо да има надграждане. Мисля, че и децата са задоволително стимулирани да се случи това нещо. Само да сме живи и здрави и мисля, че ще се получат много хубави неща тази година “, сподели още Ивайло Русенов.

“Планирал съм присъединяване през зимата на няколко от комерсиалните шампионати за дами към този момент и също е планувано и присъединяване на Европейското състезание за дами. В момента имаме удостоверение единствено аз един шампионат в Гьотеборг на 2 февруари. Очакваме през днешния ден или на следващия ден удостоверение за още два. Живот и здраве в неделя ще бяга 200 метра и идната седмица към този момент следва присъединяване на националния шампионат към този момент в скока на дължина. При мен задачите постоянно са доста високи и децата го знаят. Единствено желая персонални резултати от тях. Постигнат ли персонален резултат на огромното състезание, аз съм доста удовлетворен “, заяви Русенов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР