Световната шампионка по фигурно пързаляне за девойки от София 2018

...
Световната шампионка по фигурно пързаляне за девойки от София 2018
Коментари Харесай

Детето-чудо Александра Трусова се опитва да се равнява на сребърната от ПьонгЧанг

Световната шампионка по фигурно пързаляне за девойки от София 2018 Александра Трусова (Русия) се старае на тренировки да се приближава до олимпийската вицешампионка от Пьончан 2018 Евгения Медведева. Това сподели 13-годишната рускиня в изявление за ТАСС.

В събота Трусова завоюва международната купа в София и стана първата състезателка в историята, изпълнила два четворни скока в една стратегия - салхов и дебелак.

" За мен фигурното пързаляне е въодушевление, забавление, нямам време да се занимавам с нищо друго. Още една година ще се състезавам при девойките, след което ще се опитвам при дамите. На тренировки се пробвам да се съпоставям с Евгения Медведева. Харесва ми като темперамент, като усърдие. Сравнявам се с нея, само че се пробвам и да остана себе си ", сподели още Трусова.

" Четворни скокове върша доста постоянно на тренировки. От 10 скока най-малко 6-7 се получават чисто, без неточности. Сега стартирам да изучавам троен аксел и четворен лутц ", добави международната шампионка.

" Във фигурното пързаляне най-вече обичам скоковете. Когато научих четворните ми споделиха, че в случай че ги извърша чисто на съревнование, ще се случи за първи път в света и съм щастлива, че това се получи ", разяснява Трусова.

Световното юношеско състезание в София сподели, че фигурното пързаляне продължава интензивно да се развива. Това разяснява вицепрезидентът на Международната кънки съюз Александър Лакерник. Руските фигуристи завоюваха всичките четири трофеи и общо 9 от общо 12 медала.

" Този шампионат ще се запомни с двата четворни скока на Александра Трусова, които са първи път бяха изпълнени на съревнование. И един четворен скок би бил връх, а тя направи два. А по отношение на представянето на съветския тим, сходно нещо в историята не се е случвало ", сподели Лакерник. Той изрази вяра, че Трусова ще продължи да извършва комплицирани стратегии и когато стартира да се състезава при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР