Световната шампионка по борба в категория до 59 кг -

...
Световната шампионка по борба в категория до 59 кг -
Коментари Харесай

Биляна Дудова: Станах първа, но има върху какво да работя

Световната шампионка по битка в категория до 59 кг - Биляна Дудова, съобщи, че огромната ѝ цел за следващата година е да отбрани купите си, извоювани през актуалната.
Боркинята и нейният персонален треньор Георги Калчев бяха определени за състезател и треньор номер 1 за месец октомври в анкетата на спортните редакции у нас.

" След международното състезание имах много време да си умря. Гледах срещите си, проучих ги. Станах първа на шампионата в Осло, само че не демонстрирах всичко от себе си. Има още неща, върху които да работя ", разяснява тя.

" Щастлива съм от признанието. По този метод се схваща, че трудът ми е оценен. Много мъчно се стига до такива достижения. За мен е огромна горделивост в една година да взема и европейска, и международна купа. Надявам се да съм стимулирала младежите да се занимават с битка и да съм образец за тях ", сподели Биляна Дудова.

" Аз обичам да подкрепям форма даже когато почивам. Надявам се да бъда здрава и да се задържа на върха. Имам някои остарели травми и би трябвало да внимавам с натоварванията ", съобщи още националката по битка.

Личният треньор на Биляна Дудова - Георги Калчев, разяснява, че към този момент се прави проект за подготовката в идния олимпийски цикъл.

" Радвам се за това самопризнание. Биляна го заслужава. Примерът е доста значим, да имаме такива девойки - горди и смели ", съобщи Калчев и добави, че е възнамерява предварителен лагер във Франция.

Генералният секретар на Българската федерация по битка Валентин Райчев заяви, че у нас за взаимна подготовка идва националният тим по свободна битка на Иран.

" Пристигат на 10 декември и ще останат до Коледа. До тогава ще определим къде ще се организира този лагер. Националният отбор по класическа битка и дамите ще проведат подготовка на високопланинската база Белмекен ", сподели Райчев.

По мотив триумфа на Биляна Дудова, той съобщи: " Надявам се, че Биляна ще откри своето място и в анкетата за Спортист на годината в България. Тепърва започваме да вършим проекти за следващата година. Мисля, че Биляна е душевен подготвена и целеустремена да гони купа на олимпиадата в Париж. Първо би трябвало да е във върхова форма за европейското. "

Валентин Райчев добави, че към този момент няма индикации за промени в разпоредбите и за категориите в битката.

" Мисля, че до Париж няма да има промени. Там плажната битка ще е показателен спорт. Българската федерация има концепция да разпространява и развива плажната битка, а би трябвало да създадем и съдийски семинар ", съобщи още Валентин Райчев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР