Световната седмица на кърменето се провежда от 1 – 7

...
Световната седмица на кърменето се провежда от 1 – 7
Коментари Харесай

Безплатни консултации и срещи в подкрепа на кърменето

Световната седмица на кърменето се организира от 1 – 7 август тази година

„ Имам ли задоволително кърма? “, „ Колко би трябвало да яде бебето? “, „ Хранителна ли е кърмата ми? “, „ С COVID-19 съм – да кърмя ли? “ отговорите на тези и доста други въпроси ще може да намерите гратис и в друг формат в „ “ в на Столична община. Инициативата се провежда във връзка Световната седмица на кърменето от 1 – 7 август тази година.

Екипът на Банката за майчина кърма ще предложи на бъдещите и сегашни майки опция за полемика на тематики, свързани с кърменето и донорството на кърма.

Банка за майчина кърма провежда всеки ден от 10:00 ч. до 12:00 ч. в интервала от 01.08. до 05.08.22 година „ Дни на отворените порти “. Желаещите ще бъдат посрещнати в постройката на Банка за майчина кърма, намираща се на ул. “Сава Михайлов “ № 57.

Предвидени са разнообразни тематики в границите на Световната седмица на кърменето:
Понеделник – 1 август: „ Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за поддръжка и съвещания “;Вторник – 2 август: „ Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата вярно в домашни условия и в Банката за майчина кърма. Безопасност на кърмата “;Сряда – 3 август: „ Най-чести компликации, споделяни от майките в началния стадий на кърменето “;Четвъртък – 4 август: „ COVID-19 и кърмене – за значимостта на кърменето за здравето на бебето и майката “;Петък – 5 август: „ Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма “.
Специалистите на Банка за майчина кърма имат подготвеност да дадат самостоятелни съвещания на кърмещи дами и отвън оповестените в програмата на събитията тематики.

На 4 август 2022 година от 15:00 ч. в постройката на ще се провежда среща на медицински експерти, педиатри и неонатолози от разнообразни институции, както и лица, ангажирани с тази идея.

За да бъдем потребни на кърмещите майки и бебетата в риск, в центъра на полемиката ще сложим въпроси, свързани с опциите, които има Банката за майчина кърма в София, и проблемите, пред които са изправени медицинските експерти с вяра тази среща да бъде начало на взаимно съдействие.

Заявка за присъединяване на имейла на или на доктор Весела Милошева, тел.028281510;0887665323 – координатор на събитието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР