Световната програма за храните на ООН (WFP) заяви, че 7

...
Световната програма за храните на ООН (WFP) заяви, че 7
Коментари Харесай

ООН: 7 милиона души са умрели от глад тази година

Световната стратегия за храните на Организация на обединените нации (WFP) съобщи, че 7 милиона души са умрели от апетит тази година, до момента в който пандемията COVID-19, която може да удвои глада в международен мащаб, лиши още 1 милион човешки живота, съобщи БГНЕС.
WFP, която получи Нобеловата премия за мир предходната седмица за напъните си да предотврати потреблението на апетит като оръжие за война и спор, съобщи, че досега е събрала 1,6 милиарда $.
 Гутериш: Човечеството да престане да води война с природата Гутериш: Човечеството да престане да води война с природата
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи през днешния ден, че човечеството би трябвало да престане " да води война с природата ", съобщи ДПА, ци...
„ Трябва да съберем доста повече пари, с цел да сме сигурни, че ще избегнем глада “, съобщи Дейвид Бийзли, изпълнителен шеф на СПП, на конференция, проведена от Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие (ФАО).
Тъй като разгарянето на ковид и обвързваните с това ограничавания изтласкват така и така гладните общности, гладът, обвързван с COVID-19, води до гибелта на още 10 000 деца на месец през първата година от пандемията, излиза наяве от насочен през юли.
Тъй като блокировките и интернационалните търговски пътища нарушават доставките на жизненоважна помощ, Организация на обединените нации предизвести, че пандемията на ковид може да има „ резултат сред поколенията “ върху здравето на милиони деца. Въз основа на най-лошия сюжет, написан от специалистите на Организация на обединените нации, близо 180 000 деца могат да умрат единствено тази година, до момента в който пандемията може да накара дребните деца да пропуснат 50% от своите хранителни грижи и услуги за лекуване.
В страни, които към този момент претърпяват филантропична рецесия, Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) предизвести, че до 100% от главните хранителни услуги могат да бъдат нарушени.
 Франция предлага в Организация на обединените нации харта за битка с COVID-19 Франция предлага в Организация на обединените нации харта за битка с COVID-19
Франция разчита на приемането от всички участници на самодейността на Организация на обединените нации за ускорение на достъпа до средства за битка с COVID-19 на сп...
, оповестен през юли, се споделя, че Йемен се връща към " тревожните " равнища на продоволствена неустановеност. Ограниченията поради ковид, понижените парични преводи, скакалците, наводненията и забележителното недофинансиране на тазгодишните помощи усложниха така и така страшния апетит след петгодишна война. Повтарящото се принуждение през последните седмици сред враждуващи страни, макар напъните на Организация на обединените нации за мир, също убива и наранява цивилни.
Глад в никакъв случай не е бил разгласен публично в Йемен. Предупрежденията на Организация на обединените нации в края на 2018 година за предстоящ апетит доведоха до увеличение на помощта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР