Световната програма по прехраната (WFP) обяви пристигането в Газа на

...
Световната програма по прехраната (WFP) обяви пристигането в Газа на
Коментари Харесай

В Газа са пристигнали 750 тона хранителни помощи

Световната стратегия по прехраната (WFP) разгласи идването в Газа на 750-тонен ескорт с хранителни помощи - първият от Йордания от началото на войната сред Израел и " Хамас ", съобщи Агенция Франс Прес.

Конвоят от 46 камиона, проведен от СПП и йорданската филантропична неправителствена организация JHCO, транспорти 750 тона хранителни помощи и изиска " седмици на съгласуваност с всички страни ", се сподели в изказване на организацията на Организация на обединените нации. Той мина през граничния пункт Керем Шалом.

" Създаването на кулоар през Йордания ще усили потока от помощи. Това ще ни разреши да предоставим повече помощи и да разполагаме с повече камиони на пътя ", съобщи Самер Абдел-Джабер, представител на WFP в Палестина.

" Много сме признателни на всички, които направиха това допустимо. Това е обещаваща стъпка, която се надяваме да ни разреши по-устойчив и по-широк достъп, с цел да достигнем по-бързо до повече хора в Газа ", добави той.

Израел утвърди " краткотрайната " доставка на помощи за Газа през граничния пункт Керем Шалом, отваряйки нов маршрут за доставки след седмици на напън.

" Доставката на храни от Йордания за Газа през граничния пункт Керем Шалом ще усили количеството и скоростта на доставките на храни за линията Газа в миг, когато милиони хора са изложени на риск от гладна гибел ", заключи WFP.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР