Световната програма по прехраната предупреди в понеделник, 8 ноември, за

...
Световната програма по прехраната предупреди в понеделник, 8 ноември, за
Коментари Харесай

ООН: Все повече хора са на ръба на бедността

Световната стратегия по прехраната предизвести в понеделник, 8 ноември, за съществено нарастване на броя на хората, които са на ръба на глада - 45 милиона души в 43 страни.  Броят на местата, където е налице остра хранителна неустановеност, е повишен, заяви Агенция Франс Прес.

По данни на световната организация, хората, застрашени от апетит, са с 3 милиона повече, в сравнение с при започване на годината. Това нарастване се дължи главно на Афганистан, където талибаните взеха властта в средата на август.

" Десетки милиони хора са на ръба на пропастта ", съобщи шефът на организацията на Организация на обединените нации за битка с глада Дейвид Бийзли. Той уточни като аргументи за утежняването на обстановката споровете, климатичните промени и пандемията от новия ковид.

" Цените на горивата се покачват, цените на питателните артикули скачат до небето, торовете са по-скъпи, всички тези фактори подхранват нова рецесия като тази, която в този момент удря Афганистан ", регистрира шефът на Световната стратегия по прехраната. Той означи, че новата рецесия е пристигнала в добавка към от дълго време незабавната обстановка в Сирия и Йемен.

В изказването се споделя, че доста хора гладуват също в Етиопия, Сомалия, Ангола, Бурунди, Кения и Хаити.

Пандемията саботира съществена артерия на световните финанси – парите, които мигранти в богатите страни изпращат на фамилиите си вкъщи, а това са стотици милиони фамилии. 

Коронавирусът провокира доста съкращения и понижаване на приходите и по този начин парите, които мигрантите изпращат вкъщи са по-малко, което значи съвсем сигурна беднотия за фамилии в Южна Азия, Южна Африка (региона „ под “ пустинята Сахара), Източна Европа и Латинска Америка. 

Според калкулации на Световната банка от 2020 година възнагражденията, изпращани вкъщи ще намалеят с към една пета, което е най-голямото стесняване на този индикатор в историята. Това от своя страна може да провокира първото увеличение на бедността в световен мащаб от Азиатската финансова рецесия (1998 г.) насам.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР