Световната организация за интелектуална собственост (World Intellectual Property Organization, WIPO)

...
Световната организация за интелектуална собственост (World Intellectual Property Organization, WIPO)
Коментари Харесай

Невидим втори дисплей в Galaxy S10 може да маскира прореза в екрана

Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (World Intellectual Property Organization, WIPO) разгласява нов патент на Samsung, описващ технология за скриване на дребния капкообразен разрез на екрана, предопределен за предната камера. Според новия патент, прорезът в екрана ще бъде прикрит от спомагателен екран. Най-вероятно южнокорейската корпорация ще употребява тази технология в новите флагмански смарт телефони Galaxy S10.



Според появилата се неофициална информация, бъдещите флагмани на Samsung ще имат екрани с името Infinity-O . Те ще имат екрани с капкообразен разрез за предната камера. Те по всичко превъзхождат екраните с огромен разрез, само че доста консуматори се нервират и от това малко отверстие, което се вижда и при изключен телефон. Новият патент на Samsung разказва метод за отчасти унищожаване на този минус посредством слагането на спомагателен транспарантен екран.



В описанието на патента се споделя, че спомагателният дребен и транспарантен екран се слага над общоприетия екран с единствена цел да маскира отверстието. По всичко проличава, че той ще може да демонстрира информация, когато камерата е изключена. Когато камерата се употребява, екранът става изцяло транспарантен и не пречи на снимането на видеа и фотоси.

Очакванията са тази технология да бъде показана в новата флагманска серия Galaxy S10. Всичко ще стане ясно на формалната презентация, оповестена за 20-ти февруари.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР