Световната общност трябва да се противопостави на използването на санкции

...
Световната общност трябва да се противопостави на използването на санкции
Коментари Харесай

Иран: Светът трябва да се противопостави на САЩ

Световната общественост би трябвало да се опълчи на потреблението на наказания от страна на Съединени американски щати, с цел да наложат волята си, или и други страни може да чакат да им се случи същото, съобщи иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява да издаде декрет, допускащ му да постанова американски наказания на всеки, който наруши оръжейното ембарго против Иран, което се чака да изтече през октомври. Днес американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи, че глобите на Организация на обединените нации против Иран още веднъж са в действие. Това би означавало, че оръжейното ембарго няма да изтече през октомври.

Като предписание американците тормозят и постановат наказания, съобщи заяви Зариф пред иранската телевизия часове преди настъпването на момента, когато съгласно Съединени американски щати глобите на Организация на обединените нации още веднъж са влезнали в действие.

,,Световната общественост би трябвало да реши по какъв начин да се държи по отношение на издевателството, защото те ще се изправят пред същото на следващия ден, когато Америка предприеме същите дейности против плана "Северен поток ", както и други планове ", акцентира той.

Съединени американски щати и доста европейски страни се опълчват на плана "Северен поток-2 ", който съгласно тях ще усили зависимостта на Европа от съветски газ и ще лиши директни страни като Полша и Украйна от въздействие над Русия, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР