Световната номер четири Барбора Крейчикова нямаше загубен сет в тазгодишното

...
Световната номер четири Барбора Крейчикова нямаше загубен сет в тазгодишното
Коментари Харесай

Крейчикова с обрат в мача на бившите шампионки на РГ; Бадоса удължи победната серия

Световната номер четири Барбора Крейчикова нямаше изгубен сет в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия, само че през днешния ден й се наложи да наваксва сет и пробив пасив, с цел да надделее над друга някогашна шампионка от Ролан Гарос в борба от третия кръг. Чехкинята съумя да реализира поврат над Йелена Остапенко с 2:6 6:4 6:4 и по този начин да си подсигурява място на осминафиналите, където я чака среща с Виктория Азаренка, отстранила Елина Свитолина по-рано през днешния ден.

Двубоят започва постепенно за чехкинята, която по този начин и не съумяваше да откри своя темп и бе пробита два пъти в откриващата част. Подемът в играта на Остапенко продължи и във втория сет, когато тя още веднъж се откъсна с брейк и 3:1. Тогава обаче последва спад в представянето на латвийката, от чиято ракета неточностите зачестиха. Това бе добре пристигнало за Крейчикова и тя осъществя мигновен рибрейк, а
оттова насетне самодейността към този момент бе в нейните ръце до самия завършек на мача.

Паула Бадоса е една от най-добрепредставящите се тенисистки през тази година, отзив за което е фактът, че през днешния ден тя реализира своята осма поредна победа от началото на сезона. Тя пристигна след трисетов триумф над 19-годишната Марта Костюк с 6:2 5:7 6:4, като по този метод испанката продължава към четвъртия кръг на конкуренцията, където я чака конфликт с Мадисън Кийс или Киан Уанг.

В дебютната част испанката бе тази, която подхващаше пътя на офанзивата, и точно тази тактика я изведе до реализирането на два пробива и триумф в сета. Втората част се развиваше равностойно, като на няколко пъти сервиращите бяха изправени пред рискове от инкасиране на брейк. В последна сметка решителният миг бе в дванадесетия гейм, когато тийнейджърката нанесе пробив в последния вероятен миг и вкара дуела в трети съдбоносен сет. Там станахме очевидци на общо 5 пробива, само че въпреки всичко международната номер 6 се оказа по-стабилната от двете и справедливо се поздрави с крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР