Световната номер 2, Арина Сабаленка, изживява истински кошмар в личен

...
Световната номер 2, Арина Сабаленка, изживява истински кошмар в личен
Коментари Харесай

Време за заслужена почивка: Силите на Сабаленка не стигнаха за нова победа в Маями

Световната номер 2, Арина Сабаленка, изживява същински призрачен сън в персонален проект, откакто приятелят й, Константин Колцов умря няколко дни по-рано. Въпреки това, белорускинята взе решение да взе участие в Маями Оупън и стартира акцията си обещаваща победа над някогашната номер 2 и нейна близка другарка Паула Бадоса. Бившата номер 1 обаче не можа да повтори играта си от предния дуел и инкасира проваляне над международната номер 36 Анхелина Калинина. Украинката победи популярната си съперничка с 6:4, 1:6, 6:1 и по този начин в идващия кръг ще се изправи против Юлия Путинцева от Казахстан.

Първите минути бяха рутинни за настоящата шампионка на Аустрелиън Оупън, която съумя да осъществя пробив още в първия сервис гейм на финалистката от Рим през 2023-та. Следваха няколко забавни подавания, които ни сервираха значително изненади. Бившата представителка на топ 25 съумя да обърне играта и да поведе с 3:2 след извънредно оспорвани разигравания, но по-високо ранкираната й съперничка мигновено си върна водещата си позиция в дуела. При 4:3 за Сабаленка обаче играта й се разпадна, като от това се оптимално се възползва неината противничка, която завоюва идващите 3 гейма и закономерно поведе с 6:4.

Слабият завършек на първия сет не се отрази отрицателно на родената в Минск тенисистка и въпреки и играта на Калинина да изглеждаше все по този начин обнадеждаваща, темпото на фаворитката в срещата бе прекомерно мощно и за 37 минути игра и единствено седем изиграни гейма резултатът в сетовете бе подравнен.

Ролите в последната третина бяха изцяло разменени. Сабаленка бе бледа сянка на себе си, като позволи четири следващи гейма от украинката, която продължаваше да постанова своята солидна игра. Така без съперничката й да завоюва нито едно подаване от началния си удар, Калинина завоюва последния сет с 6:1 и ознаменува една от най-големите победи в кариерата си!

Se terminó el torneo de Aryna Sabalenka en Miami: cayó en tres sets ante Anhelina Kalinina.

La bielorrusa terminó rompiendo su raqueta y, como se esperaba, no hubo saludo en la red.
— Set Tenis (@settenisok)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР