Световната номер 1 при жените Ига Швьонтек разкритикува управляващите звена

...
Световната номер 1 при жените Ига Швьонтек разкритикува управляващите звена
Коментари Харесай

Швьонтек отказа участие на финалите на Били Джийн Кинг Къп

Световната номер 1 при дамите Ига Швьонтек разкритикува ръководещите звена за това, че не са организирали по-добре календара, откакто разгласи, че няма да играе за Полша във финалите на Били Джийн Кинг Къп в Глазгоу през ноември. Отборната конкуренция, която се провежда от Международната федерация по тенис (ITF), започва на 8 ноември, в деня след края на финалите на WTA във Форт Уърт, Тексас.

Швьонтек разгласява изказване на Инстаграм профила си, казвайки, че след дълъг диалог с нейните съветници е решила, че няма да бъде добре за здравето ѝ да взе участие. „ Няма да мога да вземам участие на Били Джийн Кинг Къп в Глазгоу. И това ме прави тъжна. Много скърбя, тъй като играя за Полша, когато това е допустимо и постоянно давам най-хубавото от себе си “, разяснява полякинята. Тя добави, че ще адресира казуса с календара както с ITF, по този начин и с WTA.

Поляците попаднаха в група D дружно с Чехия и Съединени американски щати.

„ Разочарована съм, че ръководещите звена в тениса не стигнаха до консенсус на нещо толкоз просто като календара на шампионатите, давайки ни единствено един ден за пътешестване и променяйки часовата зона. Тази обстановка не е добра за нашето здраве и може да докара до травма “, безапелационна бе 21-годишната тенисистка.

12-отборната конкуренция Били Джийн Кинг Къп ще се организира сред 8-13 ноември, като шампионките от Русия няма да пазят купата си, защото имат възбрана за присъединяване в шампионати на Международната федерация по тенис след нашествието на Украйна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР