Световната номер 1 Ига Швьонтек спечели титлата от Ролан Гарос

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек спечели титлата от Ролан Гарос
Коментари Харесай

Швьонтек разби Гоф и спечели Ролан Гарос за втори път

Световната номер 1 Ига Швьонтек завоюва купата от Ролан Гарос за повторно в кариерата си, откакто победи американката Коко Гоф с 6-1, 6-3 във финала на шампионата. По този метод полякинята изравни върха на Винъс Уилямс за най-вече следващи победи през 21-ви век, записвайки своя 35-ти следващ триумф.

Швьонтек, шампионка в Париж от 2020, влезе във финалната среща като безспорен любимец против дебютантката на това равнище в шампионатите от Големия шлем Гоф. Пред погледа на своя съотечественик Роберт Левандовски 21-годишната полякиня показва безапелационното си предимство през цялото време и даде единствено един гейм на съперничката си в първия сет. Във втората част 18-годишната Гоф, която не загуби нито един сет по пътя си към финала, подвигна равнището си на игра и проби за преднина от 2-0. След това обаче Швьонтек още веднъж пое надзор над събитията и взе пет следващи гейма, с цел да се приближи на гейм от триумфа. Гоф понижи изоставането си на 3-5, само че по-късно полякинята затвори мача на личен сервис по-късно над един час игра.

Статистиката от срещата удостовери преимуществото на Швьонтек, като тя приключи с 18 печеливши удара и 16 непредизвикани неточности, осъществя пет пробива и завоюва 56 % от точките на сервис на Гоф. От своя страна американката записва 14 уинъра и 23 неточности.

По този метод Швьонтек завоюва шеста поредна купа от Тура и втори трофей от Големия шлем, осигурявайки си 2,2 милиона евро от наградния фонд, до момента в който съперничката ѝ Коко Гоф ще получи чек за 1,1 млн. евро. Полякинята към този момент има голяма преднина на върха на международната класация, до момента в който от понеделник Гоф ще се изкачи на рекордното в кариерата си 13-то място. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР