Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи със солидното си представяне

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи със солидното си представяне
Коментари Харесай

Швьонтек с трета чиста победа в Ню Йорк

Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи със солидното си показване в Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто победи американката Лорън Дейвис с 6-3, 6-4 в мач от третия кръг на шампионата.

За полякинята това бе трети следващ чист триумф в Ню Йорк, само че този път тя трябваше да се потруди по-сериозно, защото изоставаше с 1-4 във втората част, преди да вземе пет следващи гейма и да затвори мача. " Щастлива съм, че съумях да затворя мача в два сета и да продължа напред. Това беше доста значимо за мен. Тя играе изцяло друго от множеството тенисистки и това малко ме извади от темп, само че се веселя, че се борих до края ", показа Швьонтек след успеха, пристигнала след тъкмо два часа игра.

За Швьонтек, която преследва първото си присъединяване в четвъртфиналите на Ю Ес Оупън, следва конфликт с германката Юлия Ниймайер, която победи Кинуън Джан от Китай с 6-4, 7-6(5).

В среща на две шампионки от Големия шлем чехкинята Петра Квитова реализира трагична победа над Гарбине Мугуруса с 5-7, 6-3, 7-6(10) за два часа и 38 минути игра. 21-та сложена в схемата Квитова ще играе локалната любимка Джесика Пегула в спор за място на четвъртфиналите. Опитната французойка Ализе Корне, която в профил миналогодишната шампионка Ема Радукану в първия кръг, бе спряна от американката Даниъл Колинс с 4-6, 6-7(9). За Колинс следва дуел с Арина Сабаленка от Беларус, която даде единствено два гейма на французойката Клара Бурел - 6-0, 6-2.

Още една тенисистка от Беларус - Виктория Азаренка - откри място в осминафиналите след победа над Петра Мартич с 6-3, 6-0. В идващия кръг двукратната шампионка от Аустрелиън Оупън ще играе с чехкинята Каролина Плишкова, която надделя Белинда Бенчич в три сета. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР