Световната метеорологична организация предупреди, че през следващите пет години глобалните

...
Световната метеорологична организация предупреди, че през следващите пет години глобалните
Коментари Харесай

Учени предупреждават за горещо лято и историческа суша в Южна Европа

Световната метеорологична организация предизвести, че през идващите пет години световните температури евентуално ще се покачат до рекордни равнища, подхранвани от задържащите топлината парникови газове. Естественото събитие " Ел Ниньо ", при което повърхностните води в източната част на Тихия океан стават извънредно топли, също се завърна с цялостна мощ. Предвижда се стоплянето на Арктика да бъде повече от три пъти по-високо от междинното за света.

Този отчет не значи, че трайно ще надвишим равнището от 1,5°C, посочено в Парижкото съглашение, само че Световната метеорологична организация сигнализира, че ще го надвишим скоро. По-високите температури ще имат дълготрайни последствия за здравето, продоволствената сигурност, ръководството на водите и околната среда.

Най-сериозно наранени са страните в Южна Европа, като Испания, Франция и Италия към този момент очевидно усещат последствията от сушата. Испанските земеделци приказват за най-лошата годишна продукция от десетилетия насам. С покачването на температурите на прага на лятото учените предизвестяват, че Европа я чака още едно горещо лято, откакто миналогодишното беше несъмнено като най-топлото, откогато се води статистика.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР