Световната купа по волейбол, за която ще се борят най-добрите

...
Световната купа по волейбол, за която ще се борят най-добрите
Коментари Харесай

Снимайте се със Световната купа по волейбол в София на 25 август край НДК

Световната купа по волейбол, за която ще се борят най-хубавите волейболисти на планетата по време на шампионата на планетата през септември, приключва своята обиколка измежду българските почитатели с огромно събитие в центъра на София.
Световната купа по волейбол, за която ще се борят най-хубавите волейболисти по време на шампионата на планетата през септември, приключва своята обиколка измежду българските почитатели с огромно събитие в центъра на София. На 25 август (събота) от 17 часа най-желаният волейболен трофей ще бъде изложен при започване на алеята към НДК на ъгъла на ул. „ проф. Фритьоф Нансен “ и бул. „ Патриарх Евтимий “.

Легендарните волейболни национали Любо Ганев и Евгени Иванов-Пушката ще бъдат измежду специфичните посетители на заключителната спирка от златния „ Трофи тур “ из България, а за жителите и гостите на София са приготвени и редица изненади. На ул. „ проф. Фритьоф Нансен “ ще бъде построено и волейболно игрище, където запалянковци ще могат да поиграят дружно с волейболните ни звезди. Ще има и занимателни игри с награди, като 100 от присъстващите ще се приберат вкъщи със спомен – волейболна топка. За някои от най-подготвените на тематика идното международно състезание по волейбол за мъже, на което България е хазаин дружно с Италия, ще има и подарък – билет за дуели от втората предварителна фаза на международното състезание, която ще се организира в София. Всяко от участващите в занимателните игри деца ще получи сувенир от Фондация „ София – Европейска столица на спорта “. Всички интензивности са част от обичайния Арт Булевард, който Столична община провежда годишно на няколко места в центъра на града през август.

Финалът на обиколката на златния трофей е проведен в партньорство със Столична община и в поддръжка на самодейността „ София 2018 – Европейска столица на спорта “.

Купата към този момент бе при жителите на другите два български града домакини на международното – Варна и Русе. След това пътува из страната, с цел да дойде при почитателите в третия ни град хазаин - София.

Всъщност символичното начало на тура бе обещано точно от столицата. Първият човек, който подвигна международната купа в „ Арена Армеец “, беше единственият българин, признат във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов. Официалното показване на международната купа се състоя на самото волейболно игрище в „ Арена Армеец “, където ще се проведат и част от борбите за трофея през септември. Единственият път, в който България бе хазаин на международно състезание по волейбол за мъже досега, беше през 1970 година, а точно Димитър Златанов бе измежду водачите на българския народен тим, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа потегли от ръцете на именития ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните почитатели в България.

След същинския възторг, който провокира в Русе, Варна, Добрич, Шумен, Разград, Велико Търново, Стара Загора, Димитровград и Бургас, международната купа идва за срещата си с почитателите в София.

Българските почитатели имат опция да се допрян до купата за първенеца от международното състезание за мъже с помощта на специфичния „ Трофи тур “, проведен от Българската федерация по волейбол и колегата й Лидл България.

Всички българи, докосващи се до трофея, изпращат и позитивна сила към „ лъвовете “ на Пламен Константинов, които влизат в борба за трофея през септември.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза сред 9 и 18 септември във Варна. „ Лъвовете “ се изправят против Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „ Арена Армеец “ в София сред 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни конфликти, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Битки към трофея ще се водят от 12 до 18 септември и в русенската „ Арена Монбат “. В Русе ще дойдат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще демонстрират умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

Билети за Световното състезание по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, на www.eventim.bg, както и от формалната страница на шампионата: italy-bulgaria2018.fivb.com.

Не пропускайте шанса да докоснете трофея и да се снимате със международната волейболна купа в София – събота от 17 ч. на ъгъла на ул. „ проф. Фритьоф Нансен “ и бул. „ Патриарх Евтимий “ до НДК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР