Световната икономика може да се лиши от $1,5 трилиона ако

...
Световната икономика може да се лиши от $1,5 трилиона ако
Коментари Харесай

Световната икономика може да загуби $1,5 трилиона

Световната стопанска система може да се лиши от $1,5 трилиона в случай че светът се раздели на геоикономически блокове. Това съобщи в за CBS ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

Тя съобщи, че стопанската система на Съединени американски щати ще се забави тази година, само че е допустимо и " меко приземяване ".

" Икономиката на Съединени американски щати също ще се забави през тази година, но поне въз основа на данните, които имаме към днешна дата, считаме, че Съединени американски щати ще съумеят да преминат през годината и ще избегнат с тъга изпадането в криза ", разяснява Георгиева.
 Снимка 605350
Източник:

Тя акцентира, че вълна от безработица оттатък океана не се чака.

Коментарът на Кристалина Георгиева идва, откакто МВФ разгласява новия си отчет за " международните стопански вероятности " за 2023 година. След серията прогнози за тъмно бъдеще през последният месеци, новият отчет дава малко по-оптимистична прогноза.
 МВФ увеличи прогнозата си за международния стопански напредък
МВФ увеличи прогнозата си за международния стопански напредък

Неочаквани позитивни промени и по-голяма от предстоящата непоклатимост в доста страни

" Най-голямата изненада е, че картината, макар че остава доста тревожна, е по-малко ужасна, в сравнение с беше единствено преди два месеца. Все още ще имаме относително високи лихвени проценти, тъй като инфлацията не се е изпарила. Така че не е доста по-добре. Просто е по-малко неприятно ", соментира шефът на Международния валутен фонд.

Според нея войната в Украйна ще продължи, само че най-значимото влияние от нея, а точно скокът на цените на храните и силата, ще се усеща по-малко през 2023 година.

Кристалина Георгиева добавя, че Европа е свършила отлична работа, с цел да се освободи от зависимостта си от съветския нефт и газ.
 Кристалина Георгиева:
Кристалина Георгиева: " Прогнозите за световната стопанска система са все по-мрачни. Трябват водачи "

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) очерта три основни целта пред Г-20
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР