Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин спечели наградата

...
Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин спечели наградата
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин е номер 1 на Левски за 2018 година

 Тайбе Юсеин стана Спортист на годината, ансамбълът е тим номер 1
Световната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин завоюва премията за състезател на Общо събрание на колегиите Левски за 2018 година.

27-годишната спортистка извоюва континенталната купа на шампионата в Каспийск (Русия) през месец май, а през октомври покори и международния връх на планетарния конгрес в Будапеща (Унгария).

Церемонията, която се състоя в зала " Родина " на националния стадион " Васил Левски ", почетоха куп персони на родния спорт и просвета.

" Благодаря на управлението на Семеен кодекс Левски. За мен е голяма чест да популяризирам клуба по света ", сподели Юсеин, откакто получи премията си от олимпийския първенец по битка Георги Мърков.

Подгласнички на Юсеин станаха съотборничките ѝ в националния тим по битка Мими Христова и София Георгиева.

За треньор номер 1 на годината беше определен Петър Касабов, старши треньор на националния тим по битка за дами. Той не участва на церемонията, защото сега е в чужбина.

За " Пробив в международния спорт " беше награден младата вяра на българския тенис Адриан Андреев. Специалният приз за " безрезервност " получи треньорът по битка Петър Георгиев.

За най-перспективен млад играч бяха отличени боксьорите Ясен Радев (категория 52 кг, юноши), Благовест Май (категория 59 кг, момчета) и Кирил Борисов (категория до 90 кг, момчета).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР