Световната футболна федерация (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) са се

...
Световната футболна федерация (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) са се
Коментари Харесай

Жалбите на Русия в КАС няма да се разглеждат по ускорената процедура

Световната футболна федерация (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) са се отказали от ускорено разглеждане на жалбите на Руския футболен съюз (РФС) в Спортния трибунал (КАС), оповестява ТАСС.

На 28 февруари ФИФА и УЕФА извадиха съветските клубове и национални тимове от присъединяване в интернационалните надпревари на фона на утежняването на обстановката към Русия и Украйна. На 7 март РФС подаде тъжба до КАС против тези решения. " На 10 март РФС получи уведомление, че ФИФА и УЕФА са отказали ускорената процедура за разглеждане, тъй че и двете каузи ще се гледат по нормалния метод. В същото време до края на тази седмица КАС би трябвало да вземе решение за прекъсването на краткотрайните ограничения по делото на УЕФА (т.е. опцията за анулация на първичните решения за възбрана за присъединяване в интернационалните състезания). Като част от случая на ФИФА, крайният период за взимане на сходно решение е идната седмица ", оповестиха от съветската футболна централа.

" Според кодекса на КАС, не по-късно от 21 март РФС ще би трябвало да изпрати цялостна тъжба до съда, след което в границите на 20 дни би трябвало да има мнения от ответниците - ФИФА и УЕФА. Въз основа на резултатите от обмена от писмените позиции, Арбитражният състав ще се произнесе за нуждата от чуване по делото ", допълват от организацията.

Заради глобите, подхванати от ФИФА, сега съветският народен тим по футбол не може да взе участие в плейофите през март за класиране на финалите на Световното състезание по футбол в Катар 2022. На 24 март руснаците трябваше да играят с Полша, а при победа трябваше да се срещнат на 29 март с спечелилия от двойката Швеция - Чехия.
 ФИФА няма да търси заместител на Русия за Мондиал 2022, Полша се класира автоматизирано
ФИФА няма да търси заместител на Русия за Мондиал 2022, Полша се класира автоматизирано

Чака се удостоверение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР