Световната банка подобри прогнозата си за брутния вътрешен продукт (БВП)

...
Световната банка подобри прогнозата си за брутния вътрешен продукт (БВП)
Коментари Харесай

Световната банка подобри доста прогнозата си за БВП на Русия за тази година

Световната банка усъвършенства прогнозата си за брутния вътрешен артикул (БВП) на Русия за 2023 година Очаква се стопанската система на страната да се свие с 0,2% вместо преди плануваните 3,3%, излиза наяве от отчета на организацията.

Според обновените данни, за миналата 2022 година спадът на Брутният вътрешен продукт на Русия е 2,1%. В януарския отчет на Световната банка този спад беше оценен на 3,5%.

В същото време, Световната банка утежни прогнозата си за растежа на съветската стопанска система през 2024 година През януари Световната банка очакваше растеж от 1,6% за идната година, а в този момент - 1,2%. А през 2025 година, съгласно актуалната прогноза на специалистите на банката, Брутният вътрешен продукт на Русия ще нарасне с 0,8%.

В отчета на организацията се споделя, че на фона на ограниченията за стимулиране на съветската стопанска система и в същото време понижаване на приходите от нефт, дефицитът на съветския бюджет ще нарасне до 3,7% от Брутният вътрешен продукт.
 В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “
В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “

Русия има " забележителен растеж при производството на военна техника ", написа в собствен стопански преглед френско бизнес издание

Темпът на повишаване на потребителските цени в страната, съгласно организацията, ще се върне до 6% през 2023 година, а до 2025 година ще бъде понижен до 4%.

Според формалните прогнози на Министерството на икономическото развиване от септември 2022 година, Брутният вътрешен продукт на Руската федерация през 2023 година ще намалее с 0,8%, а през 2024 година ще нарасне с 2,6%.

Централната банката на Русия чака динамичността на Брутният вътрешен продукт на страната за тази година да е от -1% до +1%.
 Започна
Започна " изгубеното десетилетие " за международната стопанска система

Прогноза на Световната банка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР