Световната банка отпуска спешно 12 милиарда долара, за да се

...
Световната банка отпуска спешно 12 милиарда долара, за да се
Коментари Харесай

Световната банка отпуска 12 милиарда долара за борба с коронавируса

 Световната банка отпуска незабавно 12 милиарда $, с цел да се помогне на страните в битката с епидемията от ковид. Сумата би трябвало да смекчи и икономическите последствия.

Междувременно пораства броят на умрелите от новото заболяване в Италия и те към този момент са 79. Четвърти смъртен случай е регистриран във Франция. Десетки хиляди възпитаници в засегнатите френски региони остават по домовете си. 

В Германия инфектираните също се усилват и към този момент са 188. Заразата се е популяризирала в 13 от 16-те немски провинции, като най-вече са болните в Северен Рейн – Вестфалия.

Китай означи леко понижаване на новите случаи на инфектирани с вируса. Днес управляващите оповестиха за 119 нови случая - спад в съпоставяне със 125-те, за които беше обявено през вчерашния ден. От COVID-19 са умряли още 38 души, с което смъртните случаи в континентален Китай стават 2981.

В страната има най-вече случаи на инфектирани с новия коронавирус - 80 270. В Ухан, откъдето потегли заболяването, още 1859 души са излекувани и изписани от болница, само че остават под двуседмична карантина. Тъй като броят на новопостъпилите в болница е по-малък от изписаните, управляващите на провинция Хубей споделиха, че възнамеряват да затворят някои от полевите лечебни заведения, които бяха основани в последните седмици за справяне с огромния поток от пациенти.

Аржентина и Чили през вчерашния ден потвърдиха първите си случаи на заразяване с коронавируса. С тях инфектираните в Латинска Америка стават 20. Аржентинският пациент се е върнал на 1 март от пътешестване в Северна Италия, чилийският случай също е човек, пътувал до Европа. Обединените арабски емирства оповестиха, че от неделя затварят за четири седмици учебните заведения и висшите образователни заведения заради коронавируса. Целта е да се спре разпространяването му. Затова се изтегля началото на пролетната почивка, която би трябвало да стартира на 29 март и да продължи до 12 април. В ОАЕ двама руснаци са се заразили с коронавируса. Те са били в контакт с участници във колоездачно съревнование, у които беше открит новия вирус.

Южна Корея заяви за нови 600 случая на заразяване с ковид и за два нови смъртни случая. С това общият брой на инфектираните в Южна Корея доближи 4812, а смъртните случаи станаха 28. Южнокорейският президент Мун Дже-ин анулира планувани за средата на този месец свои визити в Обединените арабски емирства, Египет и Турция поради ковид, заяви южнокорейското президентство.

Броят на инфектираните с ковид в Япония доближи 1000 души. 706 от инфектираните са пасажери от круизния транспортен съд " Даймънд принсес ". Смъртните случаи са 12, посочи японското министерство на опазването на здравето. Говорител на японското държавно управление заяви през днешния ден, че Япония ще продължи по проект подготовките за Летните олимпийски игри тази година макар спекулациите, че те може да бъдат отсрочени поради опасността от ковид. 15 италиански жители са дали позитивни проби при тест за ковид в Индия.

Осми случай на ковид (Covid-19) е бил доказан в Гърция. Става въпрос за гръцки жител, който е бил в непосредствен контакт с петия доказан случай, който сега е изолиран в референтна болница в Солун. Положителната проба е диагностицирана в лабораторията по микробиология на Медицинския факултет на Солунския университет " Аристотел ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР