Световната банка оряза икономическата си прогноза за БългарияСветовната банка влоши

...
Световната банка оряза икономическата си прогноза за БългарияСветовната банка влоши
Коментари Харесай

Вечерни новини: Повече злато от „Челопеч“; Фотоволтаци без нужда от разрешително

Световната банка оряза икономическата си прогноза за България
Световната банка утежни икономическите си вероятности за България – както за тази, по този начин и за идната година. В своя нов макроикономически отчет интернационалната институция предвижда доста по-нисък напредък през тази година по отношение на прогнозата от лятото. Световната банка намали и вероятностите за 2024 година, въпреки и минимално.
Малките солари за лични потребности към този момент не изискват позволение за градеж
За построяването на слънчеви съоръжения за лични потребности с мощ до 20 kW към този момент няма да се изисква позволение за градеж. Промяната в Закона за устройство на територията, която планува единствено одобриха през днешния ден на второ четене депутатите. Те даже удвоиха допустимата мощ, която може да се конфигурира при понижена администрация – първичното предложение на " Демократична България " беше за 10.8 kW, само че " Продължаваме промяната " предложиха в зала по-високата граница.
Dundee доби още повече злато от „ Челопеч “
Канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals съумя да усъвършенства индустриалните си резултати в единствено една от своите мини в България през 2023 година С малко над 1% компанията усили добива в „ Челопеч “, до момента в който в по-новата мина – „ Ада тепе “ – производството „ пострада “ от по-ниско наличие на злато в модифицираната руда.
„ Kитовете “ спят и големи количества биткойн са неактивни
Големите транзакции за над 10 млн. $ дълго време преобладаваха биткойн пазара, само че сега това не е по този начин и наклонността е показателна за инвеститорските настроения и положението на пазара. В началото на ноември покупко-продажбите от този порядък представляваха близо 43% от целия размер на търговия с монети на най-голямата криптовалута, до момента в който в този момент са се свили до едвам 19% от всички осъществени договори, демонстрират данните на компанията за блокчейн разбори Glassnode. (б.р. – „ размерът “ се отнася до общото количество биткойн, търгувано в мрежата във всеки миг.)
„ Булгаргаз “ предлага 25% по-евтин газ за февруари
Общественият снабдител „ Булгаргаз “ предлага близо 25% по-евтин газ от 1 февруари. Това излиза наяве от импортираното през днешния ден предложение в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за цена от 135.38 лв./MWh.
Христов твърди: Няма никакъв съветски газ в съглашението с Турция
Всеки газ, който България ще получи по турската мрежа, е със документ за генезис и няма да е съветски. Това съобщи служебният енергиен министър Росен Христов по време на чуване в отрасловата комисия в Народното събрание. Коментарът идва във връзка информация, че договорът с Турция може да е „ задна врата “ за съветския газ към страната ни.
България усилва капитала си в Черноморската банка
Служебното държавно управление на президента Румен Радев даде единодушието си да бъде увеличено присъединяване на България в капитала на Черноморската банка за търговия и развиване. Решението е взето по предложение на Министерството на финансите и след гласуваното увеличение на капитала на банката от нейния директорски орган.
Дългоочакваните персонални карти с чип ще се издават от 2024 година
Издаването на дълго чаканите персонални карти с чип, по които се работи интензивно от 2016 година, в този момент се чака да стартира в средата на 2024 година Това излиза наяве от известие на немската софтуерна група Mühlbauer, която е част от консорциума, спечелил оповестената през 2018 година социална поръчка за близо 240 млн. лева

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинDundee Precious рандеман на злато мина слънчеви панели покрив позволение Черноморска банка за търговия и развиване Булгаргаз цена на газа биткойн китове персонални карти с чип вечерни вести новини ПоследниНай-четениЕнергетика 24 Все повече електрически автомобили зареждат домове с ток Накратко 28 Вечерни вести: Повече злато от „ Челопеч “; Фотоволтаци без потребност от позволение Бюрокрация 68 Дългоочакваните персонални карти с чип ще се издават от 2024 година Енергетика 112 Азербайджан удостовери, че усилва газовите доставки за Европейски Съюз Компании 62303 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Енергетика 15072 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Компании 11721 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари 6744 Апетит за злато: 3 страни купиха 55 тона за месец Всички новиниОще от НакраткоВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР