Световната банка обяви в сряда нов заем от 900 милиона

...
Световната банка обяви в сряда нов заем от 900 милиона
Коментари Харесай

Световната банка отпуска 900 млн. долара заем за Аржентина

Световната банка разгласи в сряда нов заем от 900 милиона $ за Аржентина на фона на тежка икономическа рецесия, заяви Анадолската организация.

Новината пристигна, откакто ръководещият шеф на интервенциите на Световната банка Аксел ван Троценбург се срещна с аржентинския министър на стопанската система Серхио Маса във Вашингтон, с цел да разиска макроикономическата обстановка в южноамериканската нация.

" Тази година Световната банка към този момент утвърди 1,1 милиарда $ нови планове и удостоверява още 900 милиона $, планувани през идващите шест месеца, се споделя в изказване на банката. Маса благодари на Банката и ван Троценбург за поддръжката и " признанието " на ограниченията, които предприехме за стабилизиране на макроикономиката и подсилване на запасите. "
 Споразумението сред Аржентина и МВФ няма да се трансформира
Споразумението сред Аржентина и МВФ няма да се трансформира

Дълговото съглашение е на стойност 45 милиарда $

Маса написа в Twitter, че сa разискаха макроикономическата стратегия и са се договорили да продължат да работят за разширение на финансирането за приобщаващо развиване на страната във водоснабдяване и канализация, обществена отбрана, опазване на здравето, превоз и просветителни планове.

Ван Троценбург написа, че е " доста удовлетворен от срещата, а Световната банка продължава да работи за поощряване на приобщаващ и резистентен напредък, като за това си партнира с Аржентина от десетилетия. 

В изказването се споделя, че през годините партньорството е " укрепнало и Световната банка е одобрила нови заеми на стойност 3,73 милиарда $ , фокусирани върху стратегии за вложения и напредък, в това число поддръжка за най-нуждаещите се ".

" Правителството на Аржентина заяви, че ще изплати към 500 милиона $ по планове, финансирани от Световната банка през идващите 4 месеца. Това ще включва поддръжка за оборудванията за отпадъчни води в Matanza-Riachuelo, универсална здравна система, създаване на потенциал за основаване на работни места и ограничения за обществена отбрана за небогати деца по програмата AUH ", се споделя в изказването.
 МВФ рефинансира дълг на Аржентина на стойност 44 милиарда $
МВФ рефинансира дълг на Аржентина на стойност 44 милиарда $

Около 9,66 милиарда $ ще бъдат изплатени незабавно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР