Световната банка обяви днес, че ще отдели около 200 милиарда

...
Световната банка обяви днес, че ще отдели около 200 милиарда
Коментари Харесай

Световната банка вади 200 млрд. долара за борба с промените в климата

Световната банка разгласи през днешния ден, че ще отдели към 200 милиарда $ в интервала 2021-2025 година за финансиране на помощ за разрастващите се страни за битка с измененията в климата, съобщи Франс прес. Това е два пъти по-голяма сума спрямо предходния петгодишен интервал.

Съобщението бе направено незабавно след началото през вчерашния ден на 24-ата конференция на Организация на обединените нации за климата в Полша (COP24). Това е значим знак към интернационалната общественост да направи същото, се споделя в официално съобщение на банката.

Развитите страни се ангажират да усилят до 100 милиарда $ занапред до 2020 година държавното и частното финансиране на политиката за климата на разрастващите се страни. Но даже паричните потоци да се усилят, Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) счита, че страните от Юга желаят по-ясни задължения на страните от Севера.

Сумата от 200 милиарда $, оповестена през днешния ден, ще включва 100 милиарда $ директно финансиране от Световната банка.

" Трябва да се борим с аргументите (за стоплянето на климата), само че също и да се пригодим към последствията, които нормално са най-драматични за най-бедните в света ", съобщи основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева, представена от Агенция Франс Прес.

Сред тези последствия, от които са изключително уязвими разрастващите се страни, са повишение на равнището на моретата, наводнения, суша, прибавя Агенция Франс Прес.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР