Световната банка има нов президент и това е Аджай Банга,

...
Световната банка има нов президент и това е Аджай Банга,
Коментари Харесай

Бившият шеф на Mastercard e новият президент на Световната банка

Световната банка има нов президент и това е Аджай Банга , оповестяват международните организации, цитирайки официалнона институцията.

63-годишният Аджай Банга е роден в Индия и е натурализиран жител на Съединени американски щати

Банга израства в разнообразни елементи на Индия заради работата на татко му като офицер от армията, преди да стартира бизнес в индийския филиал на Nestle при започване на 80-те години на 20-и век. Прави сполучлива бизнес кариера в Индия, а по-късно се мести в Америка.
 Снимка 607869
Източник:

Мениджърът управлява компанията за разплащания Mastercard в продължение на повече от десетилетие сред 2010-а и 2021-а година
 Официално: Аджай Банга е единственият претендент за началник на Световната банка
Официално: Аджай Банга е единственият претендент за началник на Световната банка

Той има поддръжката на американския президент

" Управителният съвет чака с неспокойствие да работи с Банга в процеса на развиване на Групата на Световната банка ", разгласи банката в изказване, оповестено малко откакто управителният съвет гласоподава и поддържа избора на Банга за петгодишен мандат.

Новият управител ще поеме поста от Дейвид Малпас на 2 юни. Номиниран от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Малпас бе подложен на офанзиви през 2022-а година, откакто неведнъж отхвърли да отговори дали счита, че антропогенните излъчвания способстват за световното стопляне.

През последните седмици бе необятно публикувано упованието, че той ще бъде сменен точно от подкрепяния от Съединени американски щати някогашен основен изпълнителен шеф на Mastercard Аджай Банга, който беше и единственият претендент, номиниран за поста.
 Световната банка с нова прогноза за българската стопанска система
Световната банка с нова прогноза за българската стопанска система

Отдалечаваме ли се от еврозоната?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР