Световната банка е преустановила финансирането на свои проекти в Афганистан,

...
Световната банка е преустановила финансирането на свои проекти в Афганистан,
Коментари Харесай

Световната банка спира работата си в Афганистан

Световната банка е прекратила финансирането на свои планове в Афганистан, откакто талибаните откриха надзор над страната, заяви BBC.

Не е известно на каква стойност са спрените пари по планове.

Действията стават факт, откакто на 18 август Международният валутен фонд приключи заплащанията си в Афганистан. Той трябваше да отпусне сума от към 105 млн. $ като част от утвърдена през ноември стратегия на обща стойност от 370 млн. $.

От Световната банка показват терзания по отношение на метода, по който ръководството на талибаните ще се отрази на вероятностите за развиването на страната и в частност на дамите.

" Прекратихме заплащанията си по интервенции в Афганистан, като следим от близко и оценяваме обстановката в сходство с нашата вътрешна политика. Ще продължим да се консултираме от близко с интернационалната общественост и сътрудниците ни за развиване. Заедно с тях търсим способи, по които да останем ангажирани по този начин, че да съхраним мъчно постигнатото развиване и да продължим с поддръжката си към хората на Афганистан ", разгласи представител на Световната банка пред BBC.

От 2002 година интернационалната финансова институция е предоставила на страната повече от 5,3 млн. $ по планове за развиване.

Администрацията на Джо Байдън също замрази активите на Афганистанската централна банка, които се намират под юрисдикцията на Съединени американски щати.

Автор: Драгомир Петков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР