Световната авиоиндустрия е изправена пред лятна криза - ще намалява

...
Световната авиоиндустрия е изправена пред лятна криза - ще намалява
Коментари Харесай

Криза в небето: Липса на самолети при очаквания за рекордни летни пътувания

Световната авиоиндустрия е изправена пред лятна рецесия - ще понижава ли броят на полетите?

Авиокомпаниите се борят с неналичието на самолети, защото летните пътувания ще доближат рекордни равнища, оповестява Reuters.

Световната авиоиндустрия е изправена пред лятна рецесия, защото се чака търсенето на пътувания да надвиши равнищата отпреди пандемията, до момента в който доставките на самолети внезапно понижават заради индустриални проблеми в Boeing и Airbus.

Авиопревозвачите харчат милиарди за поправки, с цел да продължат да употребяват по-стари и по-малко ефикасни самолети, и заплащат по-високи цени, с цел да си обезпечат самолети от наемодателите. Но някои превозвачи към момента са принудени да редуцират разписанията си, с цел да се оправят с неналичието на свободни самолети. В същото време броят на пътуващите в международен мащаб ще доближи исторически равнища, като през 2024 година се чака да пътуват 4,7 милиарда души спрямо 4,5 милиарда през 2019 година

Защо сенниците на прозорците в самолета би трябвало постоянно да са отворени при политане и кацане? На пръв взор това наподобява като излишно предписание, само че зад него се крият доста значими аргументи

" Можем да чакаме мощни резултати от самолетните компании през цялото лято с някои изключително високи цени на самолетните билети ", споделя Джон Грант, старши анализатор във компанията за пътнически данни OAG.

През декември предходната година Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) предвижда 9% годишен растеж на потенциала на международните самолетни компании през тази година. Тази прогноза наподобява оптимистична след рецесията с сигурността на Boeing.

Пътническите превозвачи ще получат 19% по-малко самолети през тази година, в сравнение с са очаквали, заради индустриалните проблеми в Boeing и Airbus, сподели Марта Нойбауер, старши помощник в AeroDynamic Advisory.

Американските превозвачи ще получат 32% по-малко самолети от плануваните преди година, защото няколко самолетни компании зависят от самолетите 737 MAX на Boeing, споделя Нойбауер. Производството на Boeing беше лимитирано след гърмежа на панел в средата на въздуха през януари.

Журналисти, спрете да крадете от самолета на президента! 
Проверка на инвентара на Air Force One откри неналичия
Boeing е в рецесия, която избухна след гърмежа на панел на самолета на Alaska Airlines на 5 януари. Регулаторните органи постановиха ограничаване на производството на 737 MAX, само че компанията не доближава даже това равнище.

До 650 самолета Airbus A320neo може да бъдат спрени през първата половина на 2024 година за инспекции за премахване на недостатък в моторите Pratt & Whitney на RTX Corp, съобщи RTX предходната година.

В Европа нискотарифната самолетна компания Ryanair редуцира някои направления. В Съединените щати United и Southwest понижиха полетите и коригираха проектите си за наемане на личен състав.

 

Източник БТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР