Световната атлетика спря възстановяването на членството на Русия, след като

...
Световната атлетика спря възстановяването на членството на Русия, след като
Коментари Харесай

Световната атлетика спря възстановяването на членството на Русия


Световната атлетика спря възобновяване на участието на Русия, откакто висши чиновници на Руската федерация по лека атлетика бяха отстранени от спорта поради нарушение на антидопинговите правила. След като Съюзът за чиста атлетика (AIU) краткотрайно в профил от спорта президента на Руската атлетическа федерация Дмитри Шляхтин, изпълнителния шеф Александър Паркин, състезателя в скока на височина Данил Лисенко и неговия треньор, от Световната атлетика оповестиха, че даже се обмисля окончателното изключване на Русия от спорта.

Руската атлетическа федерация е със замразено участие в интернационалната федерация от ноември 2015 година, откакто тогава бяха разкрити съществени допинг прегрешения, подпомагани от страната.

Световната атлетика чака решение от Световната антидопингова организация (WADA) на 9 декември, само че съществено се обмисля опцията за преустановяване на участието на Русия и също прекъсване действието на наредба, която разрешава на руснаците да се състезават като неутрални спортисти на интернационалните надпревари.

AIU добави, че Руската федерация има период до 12 декември да отговори на известието по повдигнатите обвинявания.
 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР